Sendviči

Juče sam se baš obradovao! Naime vlasnici restorana su nam saopštili da neće nikoga otpuštati, da svi ostajemo prijavljeni, i da će plata biti veća od minimalca!!! 👏👏👏 Potez vredan svakog poštovanja! To nam sada nameće pitanje ko treba najviše da “povuče” u sadašnjoj situaciji? Da li je to država, da li su to poslodavci, da li su to radnici? Nekako je logično da svi moraju u okviru svojih mogućnosti (neko više, neko manje). Čega se moja porodica odriče? Pa recimo dosta toga, kao i većina nas. Godinu smo započeli, možda i najbolje od kada smo zajedno: konačno smo otišli porodično na skijanje, ja sam napredovao na poslu, Jadranka je postala Tupperware lider za Pančevo i dobila svoju kancelariju, klinci zdravi, pametni, nestašni… I onda jbg!!! I šta sada? Pa ništa, sigurno nećemo restartovati celu igricu, mnogo nivoa smo prešli, samo ćemo poslednji nivo krenuti iz početka! Za nas je i dalje Nova Godina, i dalje sve to imamo samo čekamo “proleće” da startujemo. Corona nam je kao neka banka dala “grace period” od tri meseca! 😀 E pa da se onda počastimo u to ime. Pravićemo sendviče! Doduše ne one obične, već ih podižemo na viši nivo! Oblačite kecelje i pravac kuhinja, start game!
Kao i uvek, organizujte se i pripremite sve sastojke. Ja sam izabrao, malo pršute, kulena, sudžuka, lep prošaran (novi izraz: nije mastan već prošaran) komad teletine, kačkavalj, hleb i malo povrća za salatu (u stvari treba mi samo kupus i mrkva, ostalo je zbog lepše slike)!


Sada ide malo dosadan deo. Uzmite dobar i oštar nož (e sada sam i ja srećnik, imam tupperware chef nož😀). Cak Cak, krenite da se seckate. Pošto koristimo oštar nož, nema vina danas, a i nedelja je, dan za porodicu i kaficu.


Hleb prepecite na malo ulja u tiganju, samo sa jedne strane i tu stranu okrenite gore kada ga ređate u pleh. Još jedan razlog zašto nema vina: treba nam koncentracije, Samo sa jedne strane!!!


Od kačkavalja, kiselog vrhnja i jaja napravite što bi moja koleginica Križanac Nikolina rekla “smutu”! Smutite sve skupa, ništa komplikovano, i rasporedite po hlebu.


Ubacite pleh u pećnicu na 200°C, na par minuta. Do sada smo samo nešto seckali i smutili i ređali. Moramo malo i da se mangupiramo pred ukućanima. Uzmite onaj fini prošarani komad mesa (masnoća nam treba samo zbog ukusa, nećemo je jesti) i zapecite ga sa obe strane po 5 minuta otprilike, sa malo ruzmarina, belog luka i maslaca.


I to je to. Izvadite pleh iz pećnice i krenite da slažete sendviče po volji.


Za današnju igricu, aktivirajte ponovo i bonus dodatak “ženstvena strana” i igrajte se slaganja, ili pustite klince. Čim čuju reč igrica odmah dolaze da se uključe!


Možete polako početi i sa investicijama za Vašu kuhinju u vidu posuđa i daski za prezentaciju hrane. 10-ak € za ovakvu dasku i nije nešto puno. Ionako preskačete frizera ovog meseca, pa da ne propadnu pare bezveze! 😀


Ovo je moj komšija Marko. Marko je opasan tip! Ide samo napred i ne osvrće se! Danas je krenuo prema suncu… sigurno zna šta radi! Odoh i ja za njim… Adio, prijatno i dobar tek!!!


You may also like...

1 Response

  1. Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.