Huevos rancheros

Dobar dan! Hoćete jelkice? Neću, hvala. Hoćete možda kroasane, dva za 100,00rsd? Neću hvala. (pokušavam da ostanem smiren). A da li znate da od sada možete kod nas platiti i Vaše račune za komunalije? Jbt, sad već počinjem da se tripujem, siguran sam da sam pre par minuta sipao gorivo na benzinskih stanici i ušao unutra da platim! Ovo mi deluje kao da sam u nekom miksu prodavnice i pošte! Slušam i ne verujem, na pumpi da plaćam račune!!! Šta je sledeće: Dobar dan, da li znate da kod nas od sada možete koristiti i usluge pedikira ili manikira? Ili: Dobar dan komšija, hoćete od buta ili plećke? Neću jelkice, neću kroasane, neću da plaćam račune, hoću bre samo da platim benzin i da uzmem kutiju cigareta da se smirim! Zato pumpe i služe!!! (mada možda bi moglo malo plećke ili još bolje vrata… 😃) I nemojte se ljutiti na prodavce, nisu oni krivi, neki pametnjaković iz menadžmenta se verovatno setio da bi tako možda sebi obezbedio veći bonus, a nama kupcima ostaje da se nerviramo čekajući u redu, dok neki komšija plati kablovsku ili struju, jer ga mrzi da ode do pošte ili ne daj bože plati on line! P. S. Konačno sam odgledao “Tomu” pre par dana! Nisam plakao! Trpeo sam! I mnogo, ali baš mnogo mi se išlo u kafanu! Ali u onu pravu, sa kariranim stolnjacima…
Kao što na pumpama imamo mešavinu usluga, tako je i ovo svojevrstan mix (malo šakšuke iz Turske i malo Huevos rancherosa iz Meksika) 😃
Za početak iseckajte praziluk i dinstajte ga dobrih 20-ak minuta.
Dalje ide najvažniji deo. Mix začina daje ovom jelu tu neku draž koja ga čini fenomenalnim. Treba nam po kašičica korijandera, slačice, đumbira, soli, origana i malo tucane ljute paprike (ja sam se malo mangupirao, pa sam koristio slatku dimljenu tucanu papriku).
Sipajte sve začine u avan i udrite po njima dok ne isterate sav stres iz Vas! 😃
Začine dodajemo sada već lepo omekpalom praziluku i nastavljamo da dinstamo još par minuta.
Slede krupno sečene pečurke i svež paradajz ako mu je sezona, ili onaj iz konzerve van sezone.
Nakon desetak minuta dolazi na red njeno veličanstvo konzerva. Ovoga puta imao sam samo kukuruz šećerac, ali obavezno ubacujem i pasulj(beli, crveni…) pa čak i sočivo koje jelo daje još slaši ukus.
Da bi osvežili jelo, potrebno nam je i malo svežeg peršuna (u originalu korijander) limuna ili limete, ulja i za najhrabrije belog luka.
Napravite mala udubljenja za jaja, pokrijte poklopcem ili još bolje ubacite u rernu na 6-7 minuta ili dok jaja ne budu gotova. Malo feta sira dodaje još jedan nivo ukusa, ovom za mene fenomenalnom vegeterijanskom jelu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.